Még hatékonyabb támogatás az álláskeresőknek!


Ha sikeres karrierépítésről van szó, a kulcs a tudatosság: a készségek és célok alapos meghatározása, majd az ezeknek megfelelően kialakított terv. Az Europass portállal ez a folyamat hatékonyan kezelhető, hiszen nem csupán az első munkahely megtalálásában segíthet, hanem a karrierépítés újabb szintjeinek elérésében is. 

  • Az álláskeresők és tanulni vágyók  strukturáltan rögzíthetik és rendszerezhetik készségeiket, kompetenciáikat, szakmai tapasztalataikat saját digitális portfólióikban.
  • Az Europass önéletrajz és motivációs levél többféle sablon felhasználásával is elkészíthető, és az egyéb dokumentumokkal együtt - oklevelek, bizonyítványok vagy referencialevelek - biztonságosan tárolhatók a platform digitális dokumentumtárában
  • A felületen állások, illetve tanulmányi kurzusok között is lehet böngészni Európa-szerte, melyekre a rendszer magától is képes felhívni a felhasználó figyelmét a megadott készségek és érdeklődési körök alapján. 

A felület, mely könnyen kezelhető módon járul hozzá egy jó pályázati anyag összeállításához, a pályakezdők elindulását és a hosszú távú karrierépítést egyaránt támogatja.

 A megújult Europass hasznos lehet:

Álláskeresőknek és a karrierjük iránt elkötelezett felhasználóknak

A portál nem csupán az első munkahely megtalálása, de a hosszú távú tudatos karrierépítés során is hatékony segítséget nyújt. A profilban rögzített adatok, tapasztalatok és készségek nem vesznek el, azok bármikor módosíthatók és kiegészíthetők. A felhasználónak így akkor sem kell elölről kezdenie a folyamatot, ha ismét aktuálissá válik számára az álláskeresés, vagy ha munkahelyet szeretne váltani. További készségek elsajátítása miatt bármikor kereshet új képzési lehetőségeket a portálon, majd a megszerzett tudás később rögzíthető a meglévő profilban. A kitöltő ezzel is növeli saját portfóliója értékét. 

Támogató szervezeteknek:

Az Europass számára fontos, hogy minél átfogóbb segítséget nyújtson felhasználóinak. Ebben kiemelt partnereink is rendkívül nagy szerepet játszanak, akik a portál használatával irányt mutathatnak ügyfeleiknek a tudatos karrierépítés során. Az Europass egyik legfontosabb partnere az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES), mely szintén elkötelezett az álláskeresők és tanulni vágyók karrierépítésének támogatásában. Ez a szervezet garantálja, hogy a felhasználók kizárólag ellenőrzött és biztonságos munkalehetőségekkel találkozhassanak a felületen.