Az Europass már az iskolában is segíti a karrierépítést!


Az Europass portál számos szolgáltatással támogatja a diákok fejlődését, illetve a munkakereséshez és tanulmányi lehetőségek megtalálásához is hozzájárul.

  • A portálon az álláskeresők és tanulni vágyók  strukturáltan rögzíthetik és rendszerezhetik készségeiket, kompetenciáikat és szakmai tapasztalataikat saját digitális portfólióikban.
  • Az Europass önéletrajz és motivációs levél többféle sablon felhasználásával is elkészíthető, és az egyéb dokumentumokkal együtt - oklevelek, bizonyítványok vagy referencialevelek - biztonságosan tárolhatók a platform digitális dokumentumtárában.
  • A felületen állások, illetve tanulmányi kurzusok között is lehet böngészni Európa-szerte, melyekre a rendszer magától is képes felhívni a felhasználó figyelmét a megadott készségek és érdeklődési körök alapján. 
  • A felület, mely könnyen kezelhető módon járul hozzá egy jó pályázati anyag összeállításához, a pályakezdők elindulását és a hosszú távú karrierépítést egyaránt támogatja.


Az Europass hasznos lehet:

Diákoknak,

akik saját portfóliójuk megalkotásával tapasztalataikat, tanulmányaikat, készségeiket és erősségeiket rendszerezhetik, majd ezeknek megfelelően karriercéljaik is elkezdhetnek formát ölteni. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy olyan képzést, illetve szakirányt/pályát válasszanak, ahol valóban kihasználhatják képességeiket, és ahol ki tudnak teljesedni. Ha a felhasználó már tisztában van saját céljaival, rögtön kereshet is hozzá illő tanulmányi vagy munkalehetőségeket az Europass portálján! 

Oktatóknak,

akik az Europass dokumentumai és szolgáltatásai, illetve a felületen található információk révén megismerhetik a különböző országok képzési és képesítési rendszereit. A bizonyítvány-kiegészítő, oklevélmelléklet, illetve mobilitási igazolvány dokumentumok kiállításával az intézmények további támogatást nyújthatnak diákjaiknak, ezáltal megkönnyíthetik végzettségeik és tapasztalataik elismertetését itthon és külföldön egyaránt. A jövőben arra is lehetőséget kínál az Europass, hogy az intézmények online hitelesíthessék az általuk kiállított hivatalos dokumentumokat. 


Módszertani segédlet szakképzésben oktatók számára: 

1. Tanári útmutató

2. Visszapillantó melléklet

3. Béna Benő CV melléklet

4. Tóth Albert CV melléklet

5. Tóth Albert motivációs levél melléklet

6. Eurodesk prezentáció 

7. Europass interaktív prezentáció

8. Europass angol nyelvű interaktív prezentáció


FIGYELEM! A fenti 8 elem mind ugyanazon módszertani segédlet elemei!