Az Europass és a munka világa


Az Europass portálon nemcsak jó önéletrajzok és motivációs levelek készíthetők el, de egy teljes, személyre szabott profil hozható létre a sikeres karrierépítéshez. Ezen túl konkrét állások és tanulmányi lehetőségek is kereshetők. 

Az Europass szolgáltatásai lehetővé teszik:

  • digitális portfólió létrehozását, amelynek segítségével egyszerűen, biztonságosan és áttekinthető formában rögzíthetők a személyes adatok, mutathatók be a szakmai és tanulmányi tapasztalatok és a képességek.
  • egyedi, több stílusú álláspályázati anyag összeállítását. Az önéletrajz és motivációs levél négy minta alapján készíthető el, több féle színben, különböző betűméretek kiválasztásával. 
  • minden álláspályázati anyag és a karrierépítéshez szükséges dokumentumok (CV, motivációs levél, bizonyítvány, oklevél, referencialevél) biztonságos tárolásáta digitális dokumentumtárban
  • a személyes profil akár 29 különböző nyelven történő létrehozását, 
  • állások és tanulási lehetőségekkeresését, adott ország és különféle kulcsszavak megadásával. A készségek, érdeklődési körök, végzettség és szakmai tapasztalat alapján az Europass portál személyre szabott lehetőségeket kínál a felhasználónak. 
  • a személyes profil egyszerű szerkesztését, módosítását. Így az önéletrajz könnyedén naprakészen tartható. 
  • a jelentkezések kezelését, áttekinthetőségét a Jelentkezéseim menüpont segítségével
  • a digitális készségek szintjének megismerését, az erősségek és a hiányosságok felmérését egy online teszt segítségével. Ennek eredménye hozzáadható az Europass profilhoz, így a munkáltatók számára láthatóvá válnak a digitális készségek.  

Irány az Europass portál!     További információ az Europass portál használatáról

Ismerd meg az Europass dokumentumokat, melyek segítik a karrierépítést!

Az Europass dokumentumok részletesen bemutatják az elsajátított tudást, megszerzett készségeket, teljesített tantárgyakat, segítve ezzel a sikeres pályázást és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedést. 

  • Europass bizonyítvány-kiegészítő: részletesen bemutatja a megszerzett szakképesítést, s a képzés időtartama alatt elsajátított készségeket, kompetenciákat A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum alapján könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést külföldön is. 
  • Europass oklevélmelléklet: átláthatóvá teszi a felsőfokú végzettséget, a megszerzett készségeket, kompetenciákat és elért eredményeket külföldi munkáltatók és oktatási intézmények számára, így segítve a végzettség elismertetését. 

A legjobb karriertippekért olvasd az Álláskereső kisokost!   

Az Álláskereső kisokos című cikksorozatban hasznos tanácsok, karriertippek olvashatók arról, hogy hogyan írj jó CV-t, motivációs levelet, vagy hogyan készülj az állásinterjúra.

Az Europass Magyarország honlapján minta önéletrajzok és motivációs levelek is találhatók, melyek hasznosak lehetnek az álláspályázati anyag összeállítása során. A különböző pozíciókra, többféle munkakörre íródott dokumentumok példaként szolgálhatnak saját önéletrajzod és motivációs leveled megírásához.  

Europass portál     Álláskereső kisokos     Europass dokumentumok