Az Europass e-Portfólió ingyenes webalapú eszközeivel hatékonyan támogatja az egyéni karrierépítést, legyen szó az első munkahely megtalálásáról vagy újabb készségek elsajátításáról. 

  • A gyors regisztrációt követően bárki elkészítheti saját elektronikus profilját az Europass portálon. A felhasználó minden adatát, iskolai végzettségét, szakmai tapasztalatát, személyes készségét és nyelvtudását rögzítheti, és bármikor módosíthatja és kiegészítheti létrehozott portfólióját.
  • A profil létrehozása során 13 különböző alaprovatot kínál fel a rendszer. Mivel egy teljesen személyre szabható portfólióról van szó, ezek szabadon alakíthatók, illetve további, egyénileg létrehozott szekciókkal korlátlanul bővíthetők.
  • A feltöltött információk később sem vesznek el! Ha a felhasználó számára ismét aktuális lesz az álláskeresés, vagy épp szeretné valamilyen területen továbbfejleszteni magát, bármikor visszatérhet a portfóliójához.
  • A létrehozott profilnak több nyelvi verziója is elkészíthető, illetve az részben vagy teljes terjedelmében közvetlenül is megosztható online a munkáltatókkal, oktatási intézményekkel, tanácsadókkal.
  • A profil létrehozása után egyszerűen, mindössze néhány kattintással elkészíthető az Europass önéletrajz, illetve motivációs levél is, melyek a profil egyes szekcióinak importálásával is létrehozhatók.

Az e-Portfólión belül további szolgáltatások is elérhetővé válnak:

Saját dokumentumtár

Saját dokumentumtár funkció lehetővé teszi bármilyen, az álláskeresés szempontjából releváns anyag egy helyen való biztonságos tárolását. Így például a létrehozott önéletrajzok és motivációs levelek mellett diplomák, bizonyítványok vagy akár referencialevelek is megőrizhetők a felületen. A profil kitöltéséhez hasonlóan itt is megadott címszavak szerint rendezhetők a dokumentumok (pl. Önéletrajzok, Oklevelek és bizonyítványok), melyeket a kitöltőnek lehetősége van további elemekkel is bővíteni. Az anyagok a portfólió egyes szekcióinak kitöltésekor is mellékelhetők, melyek aztán mind megtalálhatók lesznek a dokumentumtárban.

Készségekre és érdeklődési körökre szabott ajánlatok

Az elektronikus portfólió lehetőséget kínál az ’Érdeklődési köreim’, illetve ’Készségeim’ szekciók kitöltésére. Előbbi esetében a felhasználó megadhatja karriercéljait és preferenciáit, míg utóbbinál saját egyéni képességeit rögzítheti. Az Europass felülete képes elemezni a megadott információkat, majd ezeknek megfelelően személyre szóló képzési javaslatokat és állásajánlatokat tenni.

Saját oldalam

A felhasználók a személyes oldalukon követhetik aktivitásukat, megtekinthetik portfóliójuk legújabb verzióját, és visszanézhetik, milyen elemeket adtak hozzá legutóbb érdeklődési köreikhez és készségeikhez. Innen közvetlenül eljuthatnak az önéletrajzok és motivációs levelek szerkesztőfelületéhez, személyes dokumentumtárukhoz, továbbá a Beállítások, Aktivitás és Kapcsolat felületekhez. Ezen az oldalon tekinthetik meg a felhasználók a megadott készségeik és érdeklődési köreik alapján nekik javasolt munka- illetve tanulmányi lehetőségeket is. Ha egy ajánlat felkelti a figyelmüket, azt elmenthetik a kedvenceik közé. Amennyiben további készségeket vagy érdeklődési köröket rögzítenek, a rendszer újabb javaslatokat tesz számukra. Ha viszont nem szeretnének több ajánlatot kapni, a Beállítások menüben kikapcsolhatják ezt a funkciót.

Az EU Login regisztrációs felületnek köszönhetően minden, az egyéni portfólióban tárolt információ és dokumentum a legnagyobb adatbiztonság mellett őrizhető meg a felületen.


TOVÁBB A PORTÁLRA!  ​