Europass digitális önértékelő teszt

Az Europass portál felületén található Europass digitális önértékelő teszt lehetővé teszi, hogy a felhasználók felmérjék, milyen szintű digitális ismeretekkel rendelkeznek, valamint, hogy képet kapjanak erősségeikről és hiányosságaikról. részletes leírást kaphatnak az elért eredményről, és hasznos tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, hogyan tudnák fejleszteni meglévő ismereteiket és új digitális készségeket elsajátítani.

Az Europass digitális önértékelő teszt a Digitális Kompetencia Rendszeren alapszik, és az abban megfogalmazott 21 digitális készségre fókuszál. Így többek között olyan készségeket mér a teszt, mint például biztonság, információ-és adatkezelési jártasság, digitális tartalomgyártás, problémamegoldás. A teszt kitöltését követően a felhasználók egy letölthető dokumentumot kapnak kézhez, mely részletezi az elért eredményt. A teszteredmény hozzáadható az Europass portfólióhoz is, így a munkáltatók számára is jól láthatóvá válnak a felhasználók aktuális digitális kompetenciái. 

A teszt kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe. 

Miért hasznos kitölteni a tesztet? A digitális kompetencia az élet számos területén fontos, így a munkavégzéshez, tanulmányokhoz, valamint hétköznapi tevékenységekhez, mind például online vásárláshoz, időpontfoglaláshoz, különböző szolgáltatások igénybevételéhez, a családdal és barátokkal való kapcsolattartáshoz.

Ma a munkahelyek 90%-a követel meg digitális készséget a munkavállalótól, ezért is fontos tisztában lenni a digitális ismeretek szintjével. 

TOVÁBB AZ EUROPASS PORTÁLRA

Kitöltöm a tesztet