Az Europass portfólió felépítése lépésről lépésre II.

2021-01-25

AZ EUROPASS PROFIL FELÜLETÉN TALÁLHATÓ FUNKCIÓK ÉS DOKUMENTUMTÁR


Legújabb cikksorozatunk második részéhben bővebben tárgyaljuk az Europass portálon található funkciók használatát. Az előző cikkben ismertettük, hogy miképpen hozhatunk létre profilt, hogyan választhatjuk ki a profilok és a dokumentumok nyelvét, és hogy milyen adatokat érdemes magunkról megjeleníteni a profilunkon. Ebben a cikkben pedig további ötleteket adunk a portál lehetőségeinek kihasználásához.


Milyen funkciók érhetők el az Europass profilon belül?


Érdeklődési területeim 

Ez a funkció segíti az Europass profil részletesebbé tételét azáltal, hogy ha felhasználó megadja az általa legfontosabbnak ítélt érdeklődési területeket, akkor a kurzusok vagy állások keresésekor a rendszer átveszi az itt található címkékből az információt, és így kínál még relevánsabb keresési találatokat. A profil nyilvánossá tételekor az érdeklődési területek részletezésével pedig olyan információk is kiderülhetnek rólunk a toborzók vagy intézmények számára, amik színesíthetik, vonzóbbá tehetik a profilunkat. 

Készségeim 

Ez a funkció nagyon hasonlít az előzőre, ugyanis ez is az állás-vagy kurzuskeresés során segít pontosítani az igényeinket és a készségeinket. A készség kiválasztásakor el kell fogadni a kiválasztott találat „behúzását”, ezt követően a választott kifejezés bekerül a saját felsorolásunkba, majd a rendszer a saját besorolásai alapján részletezi és kategóriákba sorolja azt. Így jobban átláthatóvá válik, hogy milyen típusú készségeket választunk ki