Tanulási lehetőségek Európában

Az Europass felületén, a "Tanulás Európában" menüpont alatt a felhasználók Európa-szerte elérhető tanulmányi kurzusokat is kereshetnek. Ezt kétféle módon is megtehetik; egyrészt a Képzések keresése almenüpontban kiválaszthatják, melyik országon belül érdeklődnek képzések után, valamint különféle paraméterek (EKKR-szint, témakörök, kulcsszavak) megadásával szűkíthetik a tanulmányi területet is. A rendszer ezeknek megfelelően szűri az összes elérhető lehetőséget, így az érdeklődők könnyedén megtalálhatják a számukra megfelelő kurzusokat.

Másrészt, minden felhasználó rögzítheti saját készségeit és érdeklődési köreit az Europass profiljában, a rendszer pedig ezek, valamint a profil egyéb beállításai alapján személyre szólóan válogatja ki az elérhető tanulmányi/képzési lehetőségek közül azokat, amelyek megfelelnek a kritériumoknak.A személyre szabott lehetőségeket a "Saját oldalam" felületen érheted el. Azokat, amelyek felkeltik a figyelmed, el is mentheted a ‘kedvencek’ közé, ha később esetleg visszatérnél hozzájuk, és létrehoznád a pályázáshoz szükséges önéletrajzodat és motivációs leveledet. Amennyiben újabb érdeklődési köröket és készségeket rögzítesz a profilban, a rendszer ezeknek megfelelően további tanulmányi/képzési lehetőségeket fog javasolni neked.


Azokat az ajánlatokat, amelyeket a felhasználó nem tart érdekesnek, egy kattintással törölheti saját oldaláról. Ha pedig valaki egyáltalán nem szeretne személyre szóló javaslatokat kapni, a "Beállítások" menüben kikapcsolhatja ezt a funkciót.Az Europass portálon kereshető tanulmányi/képzési lehetőségek közzétételét az egyes országok külön felügyelik, garantálva hogy a felhasználók kizárólag ellenőrzött és biztonságos lehetőségekkel találkozhassanak a felületen.A külföldön folytatott tanulmányok sok szervezéssel, odafigyeléssel és papírmunkával jár. A "Tanulj külföldön" almenüpontban hasznos információk állnak rendelkezésére a képzések elismertetésének folyamatával, és egyéb dokumentumok (oklevélmelléklet, bizonyítvány-kiegészítő) igénylésének folyamatával kapcsolatban. 

TOVÁBB A PORTÁLRA!  ​