Munkalehetőségek Európában 

Az Europass portálon számtalan álláslehetőség található belföldön és külföldön egyaránt. Az érdeklődők egész Európán belül válogathatnak álláslehetőségek közül, ezen kívül hasznos információkat, útmutatást is találhatnak arra vonatkozóan, hogy miként tudnak a külföldi munkavállalásra felkészülni, hogyan tudják végzettségeiket elismertetni. 

Az Europass portál lehetővé teszi, hogy a munkakeresés folyamata egyszerűvé és hatékonnyá váljon, így támogatva mindenkit akár az első munkahely, vagy új karrierlehetőségek megtalálásában. A portál személyre szabott álláslehetőségeket javasol az Europass profilban megadott végzettségek, tapasztalatok, érdeklődési körök alapján, illetve az Álláskeresés menüpontban kulcsszóra és lokációra szűrve is van lehetőség állásajánlatokat keresni. Az itt található állások teljes mértékben megbízhatóak és valósak, hiszen azokat az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) portáljáról integrálja a rendszer.   

A Munkavállalás Európában menüpont alatt az érdeklődők hasznos információkat találhatnak az egyes európai országokban történő munkavállalás lehetőségeiről.

Az álláskereséshez, pályázáshoz elengedhetetlen az önéletrajz és a motivációs levél, melyek az Europass portálon egyszerűen elkészíthetők. 

TOVÁBB A PORTÁLRA!  

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK  


Tanulási lehetőségek Európában 

Az Europass felületén, a Tanulás Európában menüpont alatt a felhasználók Európa-szerte elérhető tanulmányi kurzusokat kereshetnek. Ezt kétféle módon is megtehetik: egyrészt a Képzések keresése almenüpontban kiválaszthatják, melyik országon belül érdeklődnek képzések iránt, valamint különféle paraméterek (EKKR-szint, témakörök, kulcsszavak) megadásával szűkíthetik a tanulmányi területet is. A rendszer ezeknek megfelelően szűri az összes elérhető lehetőséget, így mindenki könnyedén megtalálhatja a számára megfelelő kurzusokat. 

Másrészt minden felhasználó rögzítheti saját készségeit és érdeklődési köreit az Europass profiljában, a rendszer pedig ezek, valamint a profil egyéb beállításai alapján személyre szólóan válogatja ki az elérhető tanulmányi/képzési lehetőségek közül azokat, amelyek minden kritériumnak megfelelnek. 

A személyre szabott lehetőségek a Saját oldalam felületen érhetőek el. A felhasználók a „kedvencek” közé menthetik a nekik legjobban tetsző lehetőségeket, hogy később könnyen megtalálhatóak legyenek. Újabb érdeklődési körök és készségek rögzítésére is van lehetőség a profilban, amelyeknek megfelelően a rendszer további tanulmányi/képzési lehetőségeket jelenít meg. 

Azokat az ajánlatokat, amelyeket a felhasználó nem tart érdekesnek, egy kattintással törölheti saját oldaláról. Ha valaki egyáltalán nem szeretne személyre szóló javaslatokat kapni, a Beállítások menüben kikapcsolhatja ezt a funkciót. 

Az Europass portálon kereshető tanulmányi/képzési lehetőségek közzétételét az egyes országok külön felügyelik, ezzel biztosítva, hogy a felhasználók kizárólag ellenőrzött és biztonságos lehetőségekkel találkozhassanak a felületen. 

A külföldön folytatott tanulmányok szervezéssel, odafigyeléssel és papírmunkával járnak. A Tanulj külföldön almenüpontban hasznos információk találhatók a képzések elismertetésének módjával, és az egyéb Europass dokumentumok (oklevélmelléklet, bizonyítvány-kiegészítő) igénylésének folyamatával kapcsolatban. 

Tovább a portálra

Europass dokumentumok