A korábban különálló dokumentumokat kínáló Europass 2020 júliusától egy teljes digitális platformként segíti az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karrier-tanácsadókat egyaránt. 

A felületen az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:


1. Személyre szabott portfólió

Gyors regisztrációt követően bárki létrehozhatja saját profilját. A felhasználó minden adatát, készségét, tanulmányát és tapasztalatát rögzítheti, illetve bármikor módosíthatja és kiegészítheti azokat. A létrehozott profil több nyelven elkészíthető, illetve azt részben vagy teljes egészében meg lehet osztani munkáltatókkal, oktatási intézményekkel, illetve tanácsadókkal. Emellett minden pályázást segítő dokumentum biztonságosan őrizhető meg a felületen.További információk ide kattintva érhetők el.

2. Munkalehetőségek Európában

Az Europass portál része egy olyan beépített keresőfunkció, mellyel Európán belül, országok és kulcsszavak megadásával a felhasználó megbízható állásajánlatokat találhat. Az érdeklődési körök és készségek megadásával személyre szabott javaslatokat is kaphatók.További információk ide kattintva érhetők el.

3. Tanulási lehetőségek Európában

Az Europass portál része egy olyan beépített keresőfunkció, mellyel Európán belül, országok és kulcsszavak megadásával a felhasználó megbízható tanulmányi/képzési lehetőségeket találhat. Az érdeklődési körök és készségek megadásával személyre szabott javaslatokat is kaphatók. További információk ide kattintva érhetők el. 

4. Europass önértékelő digitális teszt

Az önértékelő digitális teszt lehetővé teszi, hogy a felhasználók megismerjék digitális készségük szintjét, és képet kapjanak erősségeikről és hiányosságaikról. A teszteredmény hozzáadható az Europass profilhoz, valamint a felület személyre szabott tanulási ütemtervet állít össze. A felhasználók javaslatokat képzési javaslatokat kapnak, annak érdekében, hogy digitális ismereteiket bővítsék. Bővebb információ itt érhető el. 

TOVÁBB A PORTÁLRA!  Székely Martin vlogger (MartinVlogol), aki nyelvtanárként dolgozik Németországban, az Europass szolgáltatásait használta karrierépítéséhez, céljai eléréséhez. Videójából további tippek, tanácsok derülnek ki, hogyan használhatók az Europass portál funkciói a karriertervezés során.