A korábban különálló dokumentumokat kínáló Europass 2020 júliusától egy teljes digitális platformként segíti az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karrier-tanácsadókat egyaránt.

A felületen az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

1. Személyre szabott portfólió

Egy gyors regisztrációt követően bárki elkészítheti saját profilját. A felhasználó  minden adatát, készségét, tanulmányát és tapasztalatát rögzítheti, illetve bármikor módosíthatja és kiegészítheti azokat. A létrehozott profil több nyelven elkészíthető, illetve azt részben vagy teljes egészében meg lehet osztani  munkáltatókkal, oktatási intézményekkel, illetve tanácsadókkal. Emellett minden pályázást segítő dokumentum biztonságosan őrizhető meg a felületen. További információk ide kattintva érhetők el.

2. Munkalehetőségek Európában

Az Europass portál része egy olyan beépített keresőfunkció, mellyel Európán belül, országok és kulcsszavak megadásával a felhasználó megbízható állásajánlatokat találhat. Az érdeklődési körök és készségek megadásával személyre szabott javaslatok is kaphatók. További információk ide kattintva érhetők el.

3. Tanulási lehetőségek Európában

Az Europass portál része egy olyan beépített keresőfunkció, mellyel Európán belül, országok és kulcsszavak megadásával a felhasználó megbízható tanulmányi/képzési lehetőségeket találhat. Az érdeklődési körök és készségek megadásával személyre szabott javaslatok is kaphatók. További információk ide kattintva érhetők el.

4. Europass digitális önértékelő teszt 

A digitális készségek fontosak a munkavégzéshez, a tanuláshoz, különböző szolgáltatások eléréséhez és termékek vásárlásához, illetve a barátokkal és a családdal való kapcsolattartáshoz. A teszt segíti a kitöltőt, hogy jobban megismerje digitális készségeit, megmutatja, milyen szinten áll, és milyen lépéseket szükséges megtennie készségei fejlesztése érdekében. 

5. Digitális hitelesíti keretrendszer 

Az Europass Digitális Hitelesítési Keretrendszer segítségével a feltöltött képesítéseket/elvégzett képzéseket igazoló dokumentumok digitális hitelesítésének lehetőségével is kiegészülnek. Ez azt jelenti, hogy az azokat kiállító intézmények saját maguk igazolhatják az iratok valóságtartalmát elektronikus pecsétekkel ún. digitális tanúsítványokkal. 

Tovább a portálra!