5 tipp az Europass önéletrajz elkészítéséhez

2022-02-14

Tanácsok, hogy sikeres legyen az önéletrajzod.

Az Europass portál felületén bárki elkészítheti saját önéletrajzát, most pedig hasznos tanácsokat osztunk meg, hogy mitől lehet ütős az önéletrajzod az álláspályázat során. A HR-esek kb. 1 percet töltenek a jelöltek önéletrajzainak átnézésével, ennyi idő szükséges, hogy leszűrjék azt, hogy a jelentkező alkalmas lehet-e a pozícióra. Ezért fontos, hogy lényegretörő legyél, és csak olyan tapasztalatokat, végzettségeket írj önéletrajzodba, melyek a betölteni kívánt állás szempontjából relevánsak. Törekedj arra, hogy önéletrajzod ne legyen 1-1,5 oldalnál hosszabb. 

A sikeres pályázás titka, hogy minden álláspályázatra új önéletrajzot tanácsos írni. Ha több állásra pályázol, ne ugyanazt az egy önéletrajzot küldd valamennyi cég/intézmény számára.

Tartsd naprakészen önéletrajzod! Karrierpályád során tapasztalatokkal gazdagodsz, új dolgokat tanulsz és sajátítasz el. Egy jó CV elkészítéséhez célszerű ezeket a tapasztalatokat, új készségeket megjeleníteni önéletrajzodban.

Az elkészült önéletrajzot olvasd át többször, esetleg kérd ki egy barát, családtag véleményét is mielőtt elküldenéd azt a munkáltató számára.


Készítsd el Europass önéletrajzod ide kattintva, és lépj előre a karrieredben!