Megjelent a Pályázati Pavilon legújabb száma

2021-12-21

Idén ünnepli 25. évfordulóját a Tempus Közalapítvány, ezért a Pályázati Pavilon 2021-es kiadásában kiemelt szerepet kap a pályázók szolgálatában töltött negyedszázad.

A magazinban ezúttal is számos témáról olvashatnak az olvasók, köztük a Tempus Közalapítvány által koordinált programok újdonságairól, a közelmúlt eseményeiről és arról is, hogyan hatottak a világjárvány kihívásai a nemzetközi mobilitási lehetőségekre. 

A Tempus már 25 éve elkötelezetten dolgozik az oktatás és képzés minőségének fejlesztéséért. Az általa kezelt programok közül a Pályázati Pavilon lapjain többek között bemutatásra kerülnek az Erasmus+ program és azEurópai Szolidaritási Testület új programszakaszának újdonságai, a PROFFORMANCE nemzetközi projekt céljai, valamint a STAIRS projekt eredményei, amelynek témája a társadalmi befogadás előmozdítása.

Sokan el sem tudják képzelni, milyen lehet kiutazás nélkül részt venni egy külföldi képzésben – Campus Mundi ösztöndíjas hallgatók megosztották tapasztalataikat, elmesélik, milyen élmény volt virtuálisan teljesíteni egy-egy szemesztert. A digitalizáció és az online megoldások keresése égető feladat a köznevelési területen is, így bemutatásra kerülnek azok a tevékenységek, amelyek hozzájárultak az Európai Bizottság digitális oktatási cselekvési tervéhez, melyben a Tempus Közalapítvány is szerepet vállalt.

A hagyományokhoz hűen idén szerepet kapnak az Erasmus+ Nívódíjasok a magazinban. A cikkekből olyan kiemelkedően megvalósított projektek ismerhetőek meg, melyek a mezőgazdasági oktatás korszerűsítését, a vendéglátás fenntartható átalakítását, vagy éppen az élelmiszer-pazarlás csökkentését tűzték ki célul.

További témák:
• A DiscoverEU segítségével újra felfedezhetik Európát a 18 éves fiatalok
• „Közösen jobbak vagyunk, erősebbek és versenyképesebbek” – Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Akadémiája
• Sikerek és eredmények az Európa a polgárokért program elmúlt 7 évében
• ECVET tanulmánykötet – Megalakulástól a mai napig, szakértői szemmel 

Az új Pályázati Pavilon ide kattintva olvasható PDF formátumban.