Ismerd meg digitális készségeidet!

2021-12-13

Az Europass portál legújabb funkciója segít felmérni a digitális készségek szintjét.

Az Europass önértékelő digitális teszt segítségével megtudhatod, milyen szintű digitális készségekkel rendelkezel, valamint megismerheted erősségeid és hiányosságaid. Kiderítheted például:

  •  mennyire vagy digitális guru, 
  • mennyire ismered az online munkavégzés során használt eszközöket,
  • milyen szinten tudod használni az internetes keresőmotorokat 
  • és azt, hogy képes vagy-e csaló e-e-maileket, kártékony weboldalakat felismerni.  

A teszt a Digitális Kompetencia Keretrendszeren alapszik és a 21 digitális készségre fókuszál. A teszt többféle kompetenciaterületet vizsgál, úgy mint a digitális tartalomgyártás, problémamegoldás, információ-és adatkezelési jártasság, kommunikáció és együttműködés.

Miért is fontos felmérni a digitális készségeket?
Ma a munkaerőpiac 90 %-a követel meg legalább alapszintű digitális készséget a munkavállalóktól, ezért is hasznos tisztában lenni vele, hogy milyen ismeretekkel, kompetenciákkal rendelkezel.

A teszt kitöltése kb. 15-20 percet vesz igénybe. A teszt végén kiderül, milyen szintű a digitális készséged, illetve egy részletes leírást is kézhez kaphatsz az elért szintedről. Az eredmény hozzáadható az Europass profilhoz, így a munkáltatók is láthatják digitális készségeid szintjét.

Továbbá a teszteredménynek megfelelően olyan kurzusokat javasol a felület, melyek segítenek készségeid fejlesztésében, így támogatva karrierutadat, szakmai fejlődésedet. 


Töltsd ki a tesztet, tedd próbára digitális készségeid itt!