Töltsd ki Europass mobilitási igazolványodat!

2021-11-30

Igényeld Te is az Europass mobilitási igazolványt külföldi ösztöndíjas időszakod végeztével.

Ha Erasmus+, Campus Mundi vagy egyéb EU-s ösztöndíjas időszakodról térsz haza, itt a remek lehetőség, hogy kitöltsd Europass mobilitási igazolványodat, és összegezd mobilitási tevékenységedet és elért eredményeid. Az igazolvány utólag is, bármikor kitölthető, így akkor is élhetsz ezzel a lehetőséggel, ha korábban vettél részt EU-s projektben. 

Mi is az a mobilitási igazolvány, és miért hasznos? 

Az Europass mobilitási igazolvány külföldi ösztöndíjas részképzés, tanulmányi út, önkéntesség vagy cserediákság igazolására szolgál. Ez a dokumentum részletesen bemutatja, hogy milyen mobilitási tevékenységben vettél részt, milyen feladataid voltak, milyen készségeket sajátítottál el, mit tanultál és miben fejlődtél.
A mobilitási igazolvány hasznos lehet álláskeresésnél, hiszen igazolja külföldi mobilitási tevékenységed, és részletesen bemutatja készségeid, kompetenciáid. Ma a munkaerőpiac jórészt arra fókuszál, hogy milyen készségekkel, kompetenciákkal rendelkezel, mintsem arra, hogy milyen tárgyi tudást szereztél az iskolában. Az igazolvány segítségével könnyen bemutathatod és igazolhatod készségeid, kompetenciád leendő munkaadód előtt. Emellett az igazolvány akár későbbi mobilitási pályázat során is hasznos lehet számodra a jövőben!

Mit kell tudni a mobilitási igazolványról? 

Ingyenesen igényelheted nemzetközi mobilitási tevékenység után, például ha Erasmus+, Campus Mundi vagy egyéb EU-s mobilitási projektben vettél részt. Az igazolványt angol, német, spanyol és francia nyelven töltheted ki, de célszerű a partnerekkel való közös munkanyelven kitölteni.

Hol és hogyan tölthető ki az Europass mobilitási igazolvány? 

Ide kattintva érhető el a kitöltőfelület. Ingyenesen és önkéntesen, néhány egyszerű lépésben töltheted ki az igazolványt.Előbb a nyelvet kell kiválasztani, majd az új igazolvány kiállítása opciót kell választani. Ezután értelemszerűen írd be saját adataid, a küldő intézmény és a fogadó intézmény adatait, majd az elért eredményekre, készségekre vonatkozó részt töltsd ki. 

Néhány jó tipp a mobilitási igazolvány kitöltéséhez: 

Gondold át, milyen célú projektben vettél részt, milyen feladataid voltak a kint töltött időszakban. Az elsajátított készségeket, tanulási eredményeidet próbáld e kérdések mentén megfogalmazni: Mire vagyok képes? Hogyan? Milyen szinten? Például: Képes vagyok önállóan felvételeket készíteni kézi kamera segítségével. 

További kérdésed van az Europass mobilitási igazolvány kitöltésével kapcsolatban? 

A részletes kitöltési útmutató ide kattintva érhető el.
Az igazolvány kitöltésében az Europass munkatársai is segítenek, akikkel az europass@tpf.hu email-címen lehet kapcsolatba lépni. 


Töltsd ki Europass mobilitási igazolványodat még ma, és lépj előre karrieredben!