Kódolt táncok, robotika, kincsvadászat – itt a Code Week 2020

2020-10-19

Idén is megrendezésre kerül október 10. és 25. között a programozás hete, azaz az European Code Week, mely a programozással és az ahhoz kapocslódó technológiák népszerűsítésére, és a közöségi élmények fokozására fókuszáló eseménysorozat.


Annak érdekében, hogy még könnyebben lehessen távolról csatlakozni az eseményekhez, egy virtuális naptáron keresztüllehet követni a kiemelt online események időpontjait. A programozási hét teljes időtartama alatt böngészhető lesz a naptár, így egyszerűen lehet majd válogatnia kiemelt események közül, melyek kínálatában találkozhatunk robotika workshopokkal, e-learning-kurzusokkal és webináriumokkal is.

a kép forrása: https://codeweek.eu/
a kép forrása: https://codeweek.eu/


A 2020-as esemény alkalmából ráadásul új tevékenység jelent meg a színen: a #CodeWeekDance kihívás. Ehhez iskolák, tanárok, könyvtárakt programozó klubok, vállalkozások és közigazgatási szervek egyaránt csatlakozhatnak. A részvétel során lehetőség van öt különböző tevékenységtípus közül választani, vagy saját eseményt szervezni, illetve hozzáadni azt a nyilvános eseménytérképhez. Mindezekről bővebb információt az esemény hivatalos honlapján lehet találni.

Mindeközben a program szervezők csapata új weboldal funkciókat, erőforrásokat és kihívásokat is bemutat majd. Alessandro Bogliolo, az Urbinói Egyetem információfeldolgozási rendszerekkel foglalkozó professzora és a programozási hét nagyköveteinek koordinátora a programozási hét virtuális kincsvadászatáról mesél majd.

A programokon való részvétel ingyenes, és lehetőség van nyíltan megosztani saját tevékenységeinket is.Minden érdeklődőnek világszerte lehetősége lesz részt venni az angol nyelvű,vagy a helyi nyelven tartott programokon.

További információkért keresse fel a Code Week hivatalos honlapját!


A szöveg forrása: https://codeweek.eu/codeweek2020