Europass Digitális Tanúsítvány

2021-08-03

Az Europass Digitális Tanúsítvány egy olyan digitális dokumentum, amely a végzettségek és elvégzett tanfolyamok bemutatására szolgál, valamint igazolja az elért eredményeket, osztályzatokat és projekteket.

Az Europass Digitális Tanúsítvány egy olyan digitális dokumentum, amely a végzettségek és elvégzett tanfolyamok bemutatására szolgál, valamint igazolja az elért eredményeket, osztályzatokat és projekteket. A tanúsítvány segítséget nyújthat munkavállalás során, ugyanis lehetővé teszi, hogy digitális formában is elérhető legyen a megszerzett diploma, bizonyítvány vagy oklevél. A tanúsítványt az oktatási intézmény állítja ki, az Europass dokumentumtárba feltöltve vagy e-mailben elküldve az igénylő részére. 

Miért hasznos az Europass Digitális Tanúsítvány? 

Egyszerűen megosztható munkáltatókkal, képzési és oktatási intézményekkel, vagy egyéb szervezetekkel az Europass portálon. Segítségével átláthatóbbá válnak a megszerzett képesítések, készségek és előzetes tapasztalatok. A tanúsítvány feltölthető az Europass dokumentumtárba is, így használata egyszerű és gyors. Az Europass Digitális Tanúsítvány rendszerét az Európai Bizottság irányítja, használata ingyenes és biztonságos. 


További információ az Europass Digitális Hitelesítési keretrendszerről: https://europa.eu/europass/en/europass-digital-credentials

A mikrotanúsítványokra vonatkozó európai megközelítés itt olvasható: https://ec.europa.eu/education/education-in-the-eu/european-education-area/a-european-approach-to-micro-credentials_hu