17 Bercsényis tanuló vette át Europass mobilitási igazolványát

2021-05-25

A Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói kézhez kapták Europass mobilitási igazolványukat.

A Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói kézhez kapták Europass mobilitási igazolványukat. Az iskola partnerkapcsolata a dán Zealand Business College intézménnyel 15 éves múltra tekint vissza.

A két intézmény együttműködése 2004-ben indult, amikor kialakították azt a hiánypótló 10 hetes húsipari képzési programot, melyben azóta közel 300 diák vehetett részt. 2021. május 21-én újabb 17 tanuló kapott Europass mobilitási igazolványt a Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

 A 2019. augusztus 4. – október 11. között megvalósított Erasmus+ szakmai gyakorlat elismeréséül a diákok a tanulási eredményeiket részletező Europass mobilitási igazolványt vehettek át a két kísérőtanáruktól, Tóth Judit Emma nemzetközi koordinátortól és Németh Szilárd szakmai oktatótól. A járványhelyzet most tette lehetővé, hogy a igazolvány átadására sor kerülhessen, azonban a külföldi iskola projektkoordinátora, Karen Inge Wahlgrén és a csoport dániai osztályfőnöke, Bojan Kovacevic csak virtuálisan vehettek részt az átadón.