Europass önéletrajz és motivációs levél – gyakori kérdések

2021-02-11

Cikksorozatunk következő részében áttekintjük, hogy melyek a leggyakoribb kérdések az Europass önéletrajz és motivációs levél kapcsán, illetve bemutatjuk, miért érdemes az Europass online szerkesztőfelületét használni!

Először is nézzük meg, mik egy Europass CV sajátosságai 

Az Europass önéletrajz egy 29 nyelven elérhető és kitölthető dokumentumtípus, amely kitöltését egy online szerkesztőfelületen folytathatjuk le, amelyet az Europass portálon érhetnek el a felhasználók. Célja, hogy megkönnyítse a pályázók számára a CV megírását. 

Az Europass önéletrajz hat fő pontból áll, amely pontok - vagy azok részei - szükség szerint törölhetők, bővíthetők, és sorrendjük is változtatható: 

• Személyes adatok 

• Szakmai tapasztalat 

• Tanulmányok 

• Személyes készségek (nyelvtudás, kommunikációs, szervezési/vezetői, digitális készségek stb.) 

• Kiegészítő információk (például referenciák) 

Ha inspirációt keresel, tekintsd meg Europass önéletrajz mintáinkat itt. 

Az Europass CV-t elkészítheted vendég, vagy regisztrált felhasználóként is

Ha rendelkezel Europass profillal, akkor az önéletrajzodat a saját profilodban tudod létrehozni, de lehetőséged van arra is, hogy egy korábbi CV-t tölts fel, és aktualizálj a szerkesztőfelület segítségével. Mindezt vendégfelhasználóként is megteheted, ugyanakkor fontos tudni, hogy a regisztrációval sokkal több funkcióhoz lehet hozzáférni a profilon belül, illetve a különböző dokumentumok is hosszabb távon tárolhatók és szerkeszthetők. 

A kitöltött Europass CV egyszerűen, teljesen ingyenesen tölthető le.A szerkesztés és a minta kiválasztása után PDF formátumban lementhető saját eszközre, vagy regisztrált felhasználóként a digitális dokumentumtárba is helyezhető. 

 A motivációs levél megírása is ugyanezen a szerkesztőfelületen, szintén ingyenesen végezhető. 

 Mi is egy Europass motivációs levél sajátossága? 

 A pályázók az Europass motivációs levéllel személyre szabható dokumentumot hozhatnak létre azáltal, hogy a szöveg megírásában szabad kezet kapnak, amellett, hogy a felhasználóbarát online kitöltő-felület a levél felépítéséhez, főbb formai és tartalmi elemeihez ad támogatást. A több európai nyelven elérhető programmal mellékleteket is csatolhatunk kísérőlevelünkhöz, illetve feltölthetjük aláírásunkat is képi formátumban. 

Miért érdemes az Europass motivációs levelet választani? 

• leveszi a szerkesztés, formázás terhét a vállunkról 

• könnyen áttekinthető 

• nincsenek kötelező szövegrészek, nem veszik el a pályázó egyénisége 

• PDF formátumban menthető 

• XML vagy az Adobe® PDF + Europass XML formátum lehetővé teszi, hogy feltöltse és módosítsa dokumentumait a későbbiek folyamán 

Amennyiben a motivációs levél megírásához egy kis segítségre van szükséged, tekintsd meg mintáinkat.  

 Amennyiben további információt szeretnél megtudni az Europass CV és motivációs levél létrehozásáról, kattints “Gyakori kérdések” menüpontra, vagy tedd fel kérdésed telefonon, vagy e-mailen keresztül:

Telefon: +36-1-236-50-50 (hétköznapokon 9-13 óra között)

 e-mail: europass@tpf.hu

Következő cikkünkben a portálon található tanulási és munkalehetőségeket mutatjuk be – ezt sem érdemes kihagyni!