Mi a különbség az Europass profil és önéletrajz között?

2020-12-17

Mire való a profil? Mi a különbség az Europass profil és az önéletrajz között? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

1. Az Europass profil 

 A profilban a személyes adatokat, végzettségeket, tanulmányokat, érdeklődési területeket és készségeket lehet megadni. Ugyan hasonló egy önéletrajzhoz, de a profil funkciója eltérő. A profilban megadottak alapján az Europass portál személyre szabottan javasol állásokat, képzéseket a felhasználó számára. Saját profil létrehozásához regisztrálni kell a honlapon.
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.
Az Europass profil felülete így néz ki:  


A teljes, részletes profil pedig így mutat: 2. Az Europass önéletrajz 

 Az Europass önéletrajz, amely 29 nyelven tölthető ki, regisztráció nélkül is létrehozható. Ilyen esetben a portál főoldalán található ’önéletrajz létrehozása’ gombra szükséges kattintani. (1.lépés) Ezután az új önéletrajz létrehozása’ lehetőséget kell választani. (2. lépés)3. lépésként tölthető ki az önéletrajz, a saját adatok alapján.

4. lépésként a felhasználó kiválaszthatja a neki legjobban tetsző önéletrajz sablont. 3 sablon áll rendelkezésre.

Utolsó lépésként szükséges elnevezni a dokumentumot, majd letöltéshez a ’letöltés’ gombra kattintani. Az önéletrajzot akár el is lehet menteni az Europass-dokumentumtárba, hogy később könnyebben tudja szerkeszteni, bővíteni a felhasználó. Ez a funkció azonban csak regisztráció után érhető el.  


Regisztrált felhasználók hasonlóképpen hozhatják létre önéletrajzukat. Egy másik opció a ’profil alapján’ lehetőség kiválasztása. Ilyenkor a portál a profilban megadott adatok alapján generál egy önéletrajzot.

Az Europass önéletrajzról bővebb információk ide kattintva érhetőek el.