Így készülj fel az állásbörzékre

2024-02-19

Közeledik az állásbörze szezon, újra megtelnek látogatókkal a csarnokok, iskolák. Idén tavasszal is bőven lehet majd válogatni fővárosi és vidéki események között egyaránt. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni az állásbörzéken tett látogatásaidból, hoztunk néhány biztos tippet!

Regisztrálj

Az állásbörzéken ingyenes a részvétel, azonban nagyon fontos utánanézni, hogy szükséges-e előre regisztrálni. Így a helyszínre érkezéskor már biztos helyed lesz a börzén, és elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.

Tájékozódj előre

Az állásbörzék honlapján mindig fel vannak tüntetve a részt vevő cégek listája. Nézd át a kiállítókat, ismerd meg tevékenységüket, olvasd el a róluk megjelent cikkeket, böngészd át a honlapjukat, majd ezek alapján készíts egy listát, hogy kikhez szeretnél biztosan odamenni. Az Europass standjánál például mindent megtudhatsz arról, hogy az Europass ingyenes szolgáltatásai hogyan segítenek a karriered építésében.

Légy jelen felkészülten

Az a biztos, ha ezekre az eseményekre önéletrajzzal érkezel. Sosem tudhatod, hogy mikor adódik egy kihagyhatatlan lehetőség, lehet, hogy annyira megtetszik egy pozíció, hogy rögtön jelentkezni is szeretnél rá. Készítsd el vagy frissítsd álláspályázati anyagaid az Europass segítségével gyorsan és egyszerűen, akár 30 nyelvi változatban! Érdemes továbbá a kérdéseidet előre összeírni, nehogy izgalmadban elfelejts valamit.

Tegyél jó benyomást

Akkor tudsz jó benyomást tenni a HR-es kollégákra, ha nem a bérekről és juttatásokról kezdesz el kérdezni, hanem először mesélsz magadról egy kicsit. Néhány mondattal foglald össze, milyen munkatapasztalatod van, milyen szakon végeztél, mire specializálódtál, milyen területen keresel állást. Az is fontos, hogy ne szabadidősen, hanem kicsit elegánsabb öltözetben érkezz, az első benyomás ugyanis itt is fontos.

 

Találkozz velünk is a következő eseményeken:

2024.02.28-29.: Jobverse Állásbörze

2024.03.26-27.: Műegyetemi Állásbörze

2024.04.20.: NYESZE Konferencia

2024.04.23.: SZTE Karriernap

2024.04.25.: ELTE Karriernap

2024.05.15.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem – BTK