Pályázati pavilon - megjelent magazinunk legújabb száma!

2020-11-09

A Pályázati Pavilon 2020. őszi számának kiemelkedő témája az új Erasmus+ program, de olvashatnak a járványhelyzet hatásairól a projektekben, a klasszikus nemzetközi találkozókat felváltó online módszerekről, eszközökről, és a nemzetközi keretekben történő tanulás, tanítás, együttműködés hozadékairól is.


2021-ben nem csak az új évet ünnepelhetjük, hanem az új Erasmus+ programot is. A Tempus Közalapítvány magazinjának aktuális számában ezért kiemelt figyelmet szenteltünk a program folytatásának, és összefoglaltunk minden fontos tudnivalót a változásokról, hogy minden szektor pályázói felkészülve vághassanak bele az új időszakba és sikeres projekteket valósíthassanak meg. 

A következő program nemcsak nagyobb lesz a jelenleginél, hanem még határozottabban segíti majd a hátrányos helyzetű célcsoportok bekapcsolódását, a digitalizációban rejlő lehetőségek kiaknázását és a fenntartható fejlődést, a környezeti szempontok érvényesítését, valamint a fiatalok részvételét és bevonódását. A Pavilonban bemutatott projektek igazolják, hogy nem előzmények nélküliek az új prioritások, ezek a témák nem a jövő évben indulnak. 

A magazin őszi számában természetesen foglalkozunk azzal, hogy a járványhelyzet hogyan érintette az egyes projektek megvalósulását, a nemzetközi programokban részt vevő hallgatókat, miként alakultak át az egyetemi kurzusok, hogy váltották fel a hagyományos nemzetközi vásárokat az online eszközök. Nagyobb hangsúlyt kap azonban az, hogy a nemzetközi keretekben történő tanulás, tanítás, együttműködés milyen egyedi hozadékokkal jár a közneveléstől a szakképzésen, a felsőoktatáson és ifjúságügyön keresztül egészen a felnőtt tanulásig a járványtól függetlenül. 

Ahogy mindig, magazinunkból inspirációt meríthetnek olvasóink, interjúkat olvashatnak, kiemelkedő projekteket ismerhetnek meg, miközben  a mindennapokba gyorsan és egyszerűen beépíthető disszeminációs tippekkel, gyakorlati tanácsokkal gazdagodhatnak.


>>
Lapozz bele a magazinba és töltsd le saját példányodat a képre kattintva! << 

Ízelítő a magazin tartalmából:

  • Állandóság és változás. 2021-ben indul az Erasmus+ program új szakasza
  • Az új Erasmus program inkluzív, digitális, zöld és hozzáférhető
  • Erasmus akkreditáció
  • Az Erasmus+ ajtókat nyit – és segíti a pedagógusokat a mindennapi kihívások kezelésében