Ilyen volt a Karriernap az iskolában című szakmai nap

2023-05-02

2023. április 27-én zajlott le a Nemzeti Europass Központ tanároknak szóló rendezvénye.

A Karriernap az iskolában: pedagógusoknak szóló tájékoztató és műhelymunka című rendezvény célja az volt, hogy módszertani segítséget nyújtson pedagógusoknak a diákjaik tudatos karriertervezésével kapcsolatban. Az eseményen részt vevők megismerkedhettek az Europass tanároknak szóló segédleteivel, a fiatalok munkaerőpiaci helyzetével és a sikeres elhelyezkedéshez szükséges készségek feltárásának lehetőségeivel, továbbá betekintést nyerhettek az Erasmus+ programhoz kapcsolódó hálózatok/programok nyújtotta lehetőségekbe. 

A Tempus Közalapítványban tartott eseményen számos érdeklődő volt jelen. A résztvevők között pedagógusok, szakképzésben, köznevelésben oktató tanárok és tanácsadók vettek részt. Az érdeklődők a következő témájú előadásokon és műhelymunkákon vehettek részt: 

  • Europass szolgáltatások a pedagógusi munkában: az érdeklődők megismerhették, hogy milyen szolgáltatásokat kínál az Europass a fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára. 
  • A kompetenciafeltáró workshop során a résztvevők közösen fedezték fel, hogyan segíthetik a fiatalokat a készségeik megismerésében. 
  • Fiataloknak szóló lehetőségek az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokban: a pedagógusok, ifjúsági szakemberek előadást hallhattak arról, hogy milyen külföldi mobilitási tevékenységek várják a fiatalokat. ​