Karriernap az iskolában: pedagógusoknak szóló tájékoztató és műhelymunka

2023-03-21

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ pedagógusoknak szóló tájékoztató előadást és műhelymunkát szervez 2023. április 27-én.

A rendezvény célja, hogy módszertani segítséget nyújtson a diákok tudatos karriertervezésével kapcsolatban. Az eseményen megismerkedhetnek az Europass tanároknak szóló segédleteivel, a fiatalok munkaerőpiaci helyzetével és a sikeres elhelyezkedéshez szükséges készségek feltárásának lehetőségeivel, továbbá betekintést nyerhetnek az Erasmus+ programhoz kapcsolódó hálózatok/programok nyújtotta lehetőségekbe (Eurodesk, Európai Szolidaritási Testület, DiscoverEU).

Programterv: 

09:30 - 10:00 Regisztráció 

10:00 - 10:15 Köszöntő - Bertalan Zsófia, Erasmus+ programkommunikációs csoportvezető 

10:15 - 11:15 Europass szolgáltatások a pedagógusi munkában - A tudatos karrierépítés az iskolában kezdődik. Az Europass számos ingyenes szolgáltatással támogatja a diákok fejlődését, illetve hozzájárul a további tanulási lehetőségek megtalálásához és segíti a készségek strukturált bemutatását. Mindezek mellett módszertani segédletekkel színesíti a pedagógusok munkáját. Ismerje meg az Europass eszközöket! - Baranyi Diána, csoportvezető-helyettes, Kemenár Éva Nóra, Europass junior refrens

11:15 - 12:45 Kompetenciafeltárás workshop - Mi az a kompetencia és honnan ered? Hogyan ismerhetjük fel őket? Mi mutat az aktuális kompetenciatrend? Interaktív workshop a kompetenciafeltárásról. - Svéda Dóra, karriertanácsadó, coach – Coachingcentrum (felkérés alatt) 

12:45 – 13:10 Szendvicsebéd 

13:10 - 14:00 Fiataloknak szóló lehetőségek az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokban - Ismerje meg, milyen lehetőségeket kínál az Európai Unió diákjainak! Külföldi önkéntesség, ifjúsági csere, Európa felfedezése a DiscoverEU-val... Emellett bemutatkozik fiataloknak szóló információs hálózatunk, az Eurodesk is. 

Időpont: 2023. április 27. 10:00-14:00 

Helyszín: Tempus Közalapítvány – 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 

Jelentkezési határidő: 2023. április 25. 

További információ és jelentkezés ezen a linken.  

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.