Rekord létszámmal zajlott az idei Europass-Erasmus+ Karriernap

2022-11-17

A november 15-i online eseményen a pályakezdő fiatalok hasznos tanácsokat kaphattak a karrierépítéshez.

Az eseményen idén 83 érdeklődő vett részt, nagyrészt egyetemisták, főiskolások, pályakezdő fiatalok. A résztvevők között az ország számos fővárosi és vidéki egyeteméről voltak jelen, de egy mátészalkai szakképző iskola 2 osztálya is bekapcsolódott.

A rendezvény fókuszában a nemzetközi tapasztalatok hatása állt a munkaerőpiaci lehetőségekre, illetve a külföldi ösztöndíjak során elsajátított készségek és tudás hatékony beépítése az önéletrajzba, motivációs levélbe. Az előadások a következő témákat boncolgatták:

• a Z-generáció munkaerőpiaci lehetőségei

• tudatos karriertervezés az Europass segítségével

• Erasmus+ szakmai gyakorlat és diploma utáni szakmai gyakorlat

• külföldi önkéntesség, mint tapasztalatszerzés

• hogyan szerezzünk álommunkát nemzetközi tapasztalattal

A rendezvényen Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus és Kundrák Villő, volt Erasmus+ ösztöndíjas, karriertanácsadó, business coach és tréner adott átfogó képet a fiatalok munkaerő piaci lehetőségeiről és adott tippeket az induláshoz a pályakezdőknek. 

Emellett a résztvevők a Tempus Közalapítvány munkatársainak előadásaiból megismerkedhettek az Europass szolgáltatásokkal, az Erasmus+ szakmai gyakorlattal és az Európai Szolidaritási Testülettel is. 

Bízunk benne, hogy az előadásokon elhangzottak hozzájárulnak a résztvevők sikeres karrierútjához és a hallottakat beépítve tudatosabban, magabiztosabban állnak neki a munkakeresésnek. A rendezvény részletes programja itt érhető el.

Az Europass szolgáltatásairól, illetve az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeiről a következő közösségi média oldalakon találhatók további információk: 

Erasmus ösztöndíj hallgatóknak Facebook oldal

@erasmusplus_hu Instagram oldal

Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk Facebook oldala

Eurodesk Hungary Instagram oldal 

Europass Magyarország Facebook oldala