MartinVlogol videójából kiderül, mely készségek fontosak a sikerhez

2022-05-24

A munkaerőpiacon a személyes készségek legalább olyan fontosak, mint a megszerzett végzettség és tapasztalatok.

Az Europass portál lehetővé teszi, hogy a felhasználók strukturáltan és átláthatóan mutassák be készségeiket a leendő munkáltatójuk számára.

Székely Martin vlogger, aki jelenleg nyelvtanárként dolgozik, az Europass szolgáltatásait használta karriercéljai eléréséhez. Martin a videójában arról beszél, hogy miben segítette őt az Europass: önéletrajzot, motivációs levelet készített, emellett rendszerezetten mutathatta be személyes készségeit. Nemcsak az Europass lehetőségeit ismerteti a videóban, hanem részletesen mesél arról is, hogy szerinte melyek a legfontosabb készségek a munka világában. 

Martin szerint a következő készségek kulcsfontosságúak a karriercélok megvalósításához: 

  • interkulturális kompetencia
  • alázat 
  • nyitottság 
  • tolerancia 
  • tudásszomj

Személyes történeteken keresztül arról is mesél Martin, hogy ő hogyan fejlődött, milyen készségeket sajátított el a változatos munkatapasztalatainak köszönhetően, milyen kihívásokkal találkozott.

Természetes, hogy a karrierutunk során többféle tapasztalatot szerzünk, így készségeink is folyamatosan fejlődnek, bővülnek. Az Europass lehetőséget biztosít arra, hogy az újonnan elsajátított készségeket később is hozzáadjuk a személyes profilhoz, ezzel is támogatva az élethosszig tartó tanulást. 

Az Europass portál elérhető IDE kattintva, ahol bárki ingyenesen létrehozhatja személyes profilját és mutathatja be készségeit!