Szakmai közösség, jó hangulat és módszertani ötletek: ilyen volt a Karriernap az iskolában c. műhelynap

2022-05-10

2022. április 27-én a Nemzeti Europass Központ tanároknak szóló rendezvényt szervezett.

A Karriernap az iskolában: pedagógusoknak szóló tájékoztató és műhelymunka című rendezvény kiemelt célja volt, hogy pedagógusoknak, fiatalokkal foglalkozó szakembereknek nyújtson módszertani segédletet a fiatalok tudatos karriertervezésével kapcsolatban. 

A személyes jelenléttel megvalósuló eseményen számos érdeklődő volt jelen. A résztvevők között pedagógusok, szakképzésben, köznevelésben oktató tanárok és tanácsadók vettek részt. Az érdeklődők a következő témájú előadásokon és műhelymunkákon vehettek részt:  

  • Tudatos karriertervezés az Europass segítségével:az érdeklődők megismerték, hogy milyen szolgáltatásokat kínál az Europass afiatalokkal foglalkozó szakemberek számára.
  • A kompetenciafeltáró workshop során a résztvevőkközösen fedezték fel, hogyan segíthetik a fiatalokat a készségeikmegismerésében
  • Fiataloknak szóló lehetőségek az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokban: a pedagógusok, ifjúsági szakemberek előadást hallhattak arról, hogy milyen külföldi mobilitásitevékenységek várják a fiatalokat