Európai Szakképzési Hét 2022: Fókuszban a zöld átállás

2022-04-19

Az Európai Bizottság idén május 16-20. között rendezi meg az Európai Szakképzési Hetet.

A tematikus hét egyik fő eseménye a május 18-19-i konferencia, ahol átadásra kerül a Szakképzési Kiválósági Díj, emellett pedig nemzeti, regionális és helyi szinten is programok várják az érdeklődőket. 

Az Európai Szakképzési Hét legfőbb témája a zöld átálláshoz szükséges készségek. Az eseménysorozat összhangban van az európai zöld megállapodással,  így nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a szakképzés előnyeire, és arra, hogyan járulhat hozzá a szakképzés Európa zöld átállásához és klímasemlegességéhez. A tematikus héten kerül átadásra a Szakképzési Kiválósági Díj, mellyel olyan egyéneket, szervezeteket ismernek el, akik a szakképzés terén kiemelkedő munkássággal rendelkeznek.     

Díjkategóriák

  •  Vállalatok és tanulók díja 
  • A szakképzés innovátorainak díja 
  • Európai finanszírozás a szakképzésben nyújtott kiválósásokért 
  • Európai ügynökségek díjai 
  • Szakképzési Kiválósági Díj közönségdíj: EuroSkills-Szakmák Nemzetközi Bajnoksága

További információ a díjakról, jelentkezési határidőkről ide kattintva érhető el.

Az esemény lehetőséget kínál arra, hogy szervezetek, intézmények saját szervezésű programmal járuljanak hozzá a szakképzés népszerűsítéséhez, megosztva jó gyakorlataikat. Az ilyen programok bármilyen formában megvalósulhatnak: online, jelenléti esemény, webinárium, állásbörze, Facebook Live bejelentkezés vagy egyéb esemény. 

A magyar szervezetek, intézmények saját szervezésű programjai az Európai Szakképzési Hét magyar honlapján érhető ide kattintva. 

További információ az Európai Szakképzési Hét hivatalos honlapján olvasható.